Unwaste

Robert-Willem Dol, Noor Buur en Bart Aupers

Heb jij je handen weleens gewassen met afval? Nee? Zonde! Jaarlijks wordt er zo’n 150 miljoen kilo koffiedik weggegooid. Ook door onze consumptie van verse jus d’orange belandt er jaarlijks ongeveer 250 kilo aan sinaasappelschillen. Dit wordt weggegooid. Kun je je dat voorstellen?

Wij niet! Unwaste benut koffiedik en sinaasappelschil als geweldige grondstoffen in zeep.

Missie

Unwaste geloofd in een toekomst waarin circulaire producten de norm zijn. Want ‘afval’ is bedacht door mensen; jij kunt afval relevantie geven en nuttig gebruiken in je dagelijks leven. Wanneer je koffie of een verse jus drinkt, produceer je onvermijdelijk koffiedik en sinaasappelschillen. Dit zijn mooie en functionele grondstoffen; in zeep! Van dagelijks ‘afval’ naar dagelijkse impact dus.

Unwaste Your Nature. 

Circulair

Koffiedik geeft de zeep een prettige scrub en robuuste uitstraling. Sinaasappelschillen brengen een prachtige kleur en een natuurlijke reiniging. De frisse geur komt van sinaasappelolie die rechtstreeks uit schillen wordt gehaald die anders weggegooid zouden worden. Voor de inzameling van koffiedik en sinaasappelschillen werkt Unwaste samen met partners.

Over de zeepjes

De Unwaste zeep is gemaakt van natuurlijke en palmolievrije ingrediënten. De zepen worden in Nederland geproduceerd en zijn duurzaam verpakt. De vaste handzeep zit in een doosje van gerecycled karton en de vloeibare handzeep zit in een flacon van gerecycled plastic.

Duurzaam je handen wassen en verzorgen is nooit zo aantrekkelijk geweest! Ook maakt de mooie zeep van Unwaste jouw duurzame bedrijfsambitie tastbaar voor je collega, klant en partner.