Thijsthee

Thijs Afink

ThijsThee is een heerlijke iced tea van fruit dat eigenlijk zou worden weggegooid omdat het dik, krom of lelijk is. Samen kunnen we dit fruit redden!

 

Missie

Als Souschef werd ik mij bewust van een heel grote uitdaging, de strijd tegen voedselverspilling. Dik, krom of lelijk fruit wordt weggegooid, mede om deze reden verspillen we samen, iedere jaar opnieuw een derde van onze groente en fruit. Vanuit mijn rijke ervaring maak ik voor jou de lekkerste ijsthee, gezet met biologische ingrediënten en vers fruit dat anders weggegooid zou worden.

Drink ThijsThee, geniet en strijd ook mee tegen voedselverspilling.

Circulair

ThijsThee is een ijsthee op basis van zwarte thee en fruit dat weggegooid dreigt te worden omdat het oud of lelijk is. In het kader van ‘no waste’ en duurzaamheid gebruiken we ‘afvalfruit’. Een nobel streven en een extra uitdaging.

Thijs; “Fruit is zeer seizoensgebonden en daarmee het aanbod van ‘afvalfruit’ ook, dat maakt het alleen maar spannender”.

Smaken

De smaken wisselen zeer regelmatig. In de winter ben ik bijvoorbeeld van plan om een variant te maken van stoofpeertjes. Daar kan ik nu al naar uitkijken, haha.” Dat de ijstheeman niet stil zit moge duidelijk zijn: braam, aardbei, rabarber, rood fruit, pruim, druif, sinaasappel, rode bes, kiwi en rode biet. Het zijn allemaal smaken die goed bevielen. Toch is niet elk experiment succesvol: “Ik heb geëxperimenteerd met ananas en groene thee, de zogenoemde Hawaii-smaak, en deze was werkelijk ondrinkbaar. Nog nooit zoiets vies gedronken.” Hij voegt er snel aan toe: “De andere smaken zijn overigens wel heerlijk!”

 

Thijsthee producten