Spoortemonneetje

Winanda Spoor

Nederlanders zijn fietsers! We fietsen naar werk en school maar ook voor ons plezier op de racefiets, toerfiets, mountainbike en zelfs binnen op de (wieler)baan. Daarmee slijten we een hoop banden af. Banden zijn nog tijden goed nadat ze lek zijn. Bijvoorbeeld als etui, portemonnee of laptopcase. Spoortemonneetje gebruikt deze banden voor deze producten!

Missie

We mogen soms best wat beter nadenken over het effect van wat we doen op ons milieu, waar en door wie we onze producten laten maken en wat de belasting op onze aarde en mensen hiervan is.

Door oude, lekke of kapotte banden te hergebruiken in producten die in Nederland door volwassen handen worden gemaakt maken wij de wereld net een stukje leuker!

Circulair

90% van onze producten bestaat uit “oude” banden, wij voegen alleen garen en ritsen toe. Door er nieuwe producten van te maken krijgen deze banden een tweede bestemming. Geen saaie zwarte maar ook rode, oranje en groene banden. En zeker weten dat deze banden nog even tegen een stootje kunnen!

Het begin

Een stevig hoesje voor een fietscomputer, hoe maak je dat? Na een creatieve ingeving gingen Winanda en Timaan de slag met gebruikte tubes (banden van wedstrijdfietsen). Met de hand werd het eerste hoesje in elkaar gezet. Niet veel later was een (fiets)materialentas nodig. Maar dit werd toch wel erg veel handwerk. Winanda kocht een naaimachine en de eerste materiaal-tas werd in elkaar gezet. Niet veel later kwam de vraag of er ook een portemonneetje gemaakt kon worden. Zo ontstond het “Spoortemonneetje”.