SOOP

Robert-Willem Dol

Heb jij je handen weleens gewassen met afval? Nee? Zonde! Jaarlijks wordt er zo’n 150 miljoen kilo koffiedik weggegooid. Ook door onze consumptie van verse jus d’orange belandt er jaarlijks ongeveer 250 kilo aan sinaasappelschillen in de prullenbak. Dit zijn waardevolle reststromen en deze kunnen nog goed gebruikt worden als grondstof voor de biologisch afbreekbare zeep van SOOP. 

Missie

SOOP wordt gemaakt door BeeBlue, een Amsterdams ondernemerscollectief dat producten en diensten ontwikkelt met een positieve impact op de samenleving. Voor de productie van SOOP wordt er samengewerkt met lokale partijen. Zo wordt het koffiedik op een groene manier opgehaald door de ophaaldienst van een leer- en werkbedrijf voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ook de sinaasappelschillen komen van een lokale partner.

Circulair

Met SOOP benutten we de geur, kleur en natuurlijk reinigende (scrub)werking van reststromen optimaal. Daarnaast bieden we een commercieel alternatief aan niet-natuurlijke ingrediënten die momenteel in het overgrote deel van bestaande zeepproducten gebruikt worden. SOOP maakt de wereld simpelweg gewoon wat schoner. 

Over de zeepjes

Op dit moment bestaat het SOOP-assortiment uit twee vaste zepen en twee vloeibare zepen, voor zowel handen als lichaam. De sinaasappelschillen en -olie geven de zeep een heerlijke natuurlijke citrusgeur. Het koffiedik zorgt voor een scrubeffect.

SOOP is palmolie-vrij en bevat geen chemische toevoegingen. Natuurlijk zit de zeep ook verpakt op een verantwoorde manier, zo zit de vloeibare variant in een fles gemaakt van gerecycled PET plastic.