SoepHoofd

Diana van Ewijk | Sarina Karouw

Met SoepStarter helpt SoepHoofd mensen hun persoonlijke voedselverspilling te verminderen en tegelijkertijd gezonder te eten. Met deze mix van gedroogde groenten, kruiden en specerijen maak je in een kwartier soep van #weggooigroente. Daarmee haal je niet alleen makkelijk de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groenten… Als we dat met zijn allen, eens in de 2 weken doen, redden we 130 miljoen kilo groente van verspilling. Win-win!

 

Missie

 

De missie van SoepHoofd is om mensen te helpen hun persoonlijke voedselverspilling te verminderen en tegelijkertijd gezonder te eten. Met SoepStarter kan dat.

 

Circulair

 

De gemiddelde Nederlander gooit zo’n 50 kilo per jaar aan eetbaar voedsel weg; 10 kilo daarvan is groente. Doodzonde, want met een beetje meer moeite maak je er een heerlijke soep van. Daar helpt de SoepStarter bij: je maakt hiermee een soep van #weggooigroente. Als we dat allemaal eens in de twee weken doen, redden we grofweg 130 miljoen kilo groente per jaar van verspilling.

 

De start

 

SoepStarter is een initiatief van Diana van Ewijk en Sarina Karouw. “Ik nam me elk jaar weer voor mezelf en de kinderen meer groenten voor te schotelen,” zegt Van Ewijk. Tijdens een sabbatical besloot ze daarom elke dag soep te maken. Zo at haar gezin met gemak 250 groenten per dag én gooide ze veel minder groenten weg.