Rotterdamse Munt

Ingrid Ackermans

In de heerlijke oase van Rotterdamse Munt groeien kruiden en eetbare bloemen uit alle windstreken. Samen met stadsgenoten steken zij de handen uit de mouwen en maken zij boeiende stadstuinen waar je de magie van planten kan ontdekken. Ontdek ook wat stadsnatuur je te bieden heeft, volg een inspirerende workshop of geniet van de lekkerste smaken met deze lokale oogst.

Missie

Wij maken ‘Groen voor de stad’ samen met stadsgenoten.

We leren veel van natuurlijke groeiprocessen, de natuur is onze oudste leermeester en inspiratiebron. Jonge stadsgenoten groeien op met een afstand tot deze bron van kennis en inspiratie. Via lesprogramma’s en workshops in onze (h)eerlijke oases leren jonge mensen de natuur te waarderen en benutten voor hun eigen welzijn en onze gezonde planeet.

Circulair

Steden groeien en hebben groen nodig. Groen zorgt voor levendigheid en een gezonde leefomgeving. Groen buffert water en filtert de lucht die we inademen. Groen werkt verkoelend in de zomer en biedt beschutting in de winter. Groen werkt positief voor onze gezondheid en creativiteit, het vergroot ons geluksgevoel én zorgt ook voor superverse en smaakvolle oogst.

Groentalent

Het werk in onze pluktuinen biedt voor veel stadsgenoten een groeizame werkplek. Werken in en aan een gezonde leefomgeving voor iedereen biedt een passende werkkring waar niet alleen groentalent groeit, maar ook gewerkt wordt aan persoonlijke vaardigheden. Stadsgenoten groeien richting arbeidsmarkt en de arbeidsmarkt groeit naar deze groentalenten.

Rotterdamse Munt producten