Kromkommer

Chantal Engelen | Lisa Verbruggen | Carlina de Visser | Bart Aupers

Kromkommer zet zich in om de verspilling van groente en fruit tegen te gaan en wil veranderen hoe wij de kwaliteit van groente en fruit ervaren. Zo’n 10% van al het groente en fruit in Nederland wordt verspild vanwege ‘looks’ of overproductie. Terwijl er met de smaak niets mis is. Dat is toch krom? Tweebeenpenen, overgebleven tomaten en courgettes met een kras: Kromkommer houdt van anders en geeft deze kromme groente een ereplekje in de lekkerste pure kromme groente soep. Zo maken we samen van krom het nieuwe recht!

 

 

 

 

 

Missie

Kromkommer zet zich in om al het kromme groente en fruit te redden dat anders niet op ons bord zou belanden. Ambitieus? Zeker! Met ludieke campagnes, concrete acties en samenwerking met de hele keten laten we zien dat het kan.

 

 

 

 

Circulair

Kromkommersoep is gemaakt van groente die anders niet op ons bord zouden belanden. Ze zouden eindigen in het veevoer, de biovergister of afvalbak. Met de groente is niets mis en daarom verwerken wij ze tot heerlijke, pure plantaardige soepen.  De groente wordt voor een eerlijke prijs rechtstreeks ingekocht bij telers die onderdeel zijn van de Krommunity.

 

 

 

 

Krommunity

Kromkommer redt kromme groente van de verspilling samen met de Krommunity. Dit netwerk van telers, winkels, restaurants en fans zet zich in om van krom het nieuwe recht te maken. Doe je met ons mee? Join the Krommunity!

 

 

 

Kromkommer producten