I-DID

Niet meer draagbare kleding en kapot textiel levert een prachtige nieuwe grondstof op: een hoogwaardig kwaliteit vilt met het karakter van de verschillende soorten gerecyclede textiel.

In ons atelier krijgen mensen met grote afstand tot de arbeidsmarkt een kans om zich te ontplooien en (opnieuw) ervaring op te doen met werken om zo met meer zelfvertrouwen een herintreden in de arbeidsmarkt te doen.

Missie

Werken is leuk! We helpen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt hun kracht te ontdekken, te ervaren hoe leuk het is om collega’s te hebben en een onderdeel te zijn van een team en hoe heerlijk het is om trots te zijn op wat je kan. Mensen die al weten hoe leuk het is om te werken maar geen ervaring hebben met werken in Nederland kunnen ook bij i-did beginnen en een mooie start maken op een veilige plek waarna ze door kunnen stromen naar de arbeidsmarkt en helemaal mee kunnen doen.

Circulair

Om ons doel te kunnen bereiken maken we producten met circulaire materialen. We hebben een proces ontwikkeld waarbij we afgedankte kleding en (bedrijfs)textiel dat anders zou worden vernietigd, omzetten naar een prachtige gerecycled vilt. Met het vilt maken we nieuwe, hoogwaardige designproducten. Zo worden textiele grondstoffen hergebruikt en wordt op een duurzame manier kleinschalige productie in eigen land mogelijk gemaakt. Zo houden we de cirkel draaiende.

Producten

In ons MVO-atelier hebben we een aantal producten ontwikkeld die helemaal circulair zijn. De Circular products. Alhoewel er nog geen officiële richtlijnen zijn waar producten aan moeten voldoen om volledig te recyclen zijn houden wij er op alle manieren rekening mee.

De producten van i-did

Tassen & Hoezen

Handbag

20,00

Tassen & Hoezen

Flip Fancy

14,00

Tassen & Hoezen

Tote

25,00

Tassen & Hoezen

Shoulderbag

25,00

Tassen & Hoezen

Baggie

19,00

Tassen & Hoezen

Zippy

19,00