ecoBirdy

Joris Vanbriel

Award-winnend label ecoBirdy verandert plastic afval in ecologisch en educatief design voor kinderen. Hierbij maken ze gebruik van een uniek productieproces genaamd ecothylene® dat post-consumer plastic afval transformeert in een hoogwaardige grondstof die wordt gebruikt om ergonomisch en circulair ontworpen producten te maken.. 

 

 

Missie

ecoBirdy maakt kleurrijke producten die het verhaal van gerecycleerde plastic weergeven en tegelijkertijd het bewustzijn voor circulair design vergroot.
Het in Antwerpen gevestigde bedrijf creëert niet alleen designobjecten, maar ontwikkelde een volledig systeem dat oud, ongebruikt plastic inzamelt, recycleert en transformeert tot modern en innovatief meubilair van topniveau.
Na een diepgaande studieperiode van twee jaar waarin werd onderzocht hoe plastic duurzaam kan worden gerecycleerd, bracht ecoBirdy een collectie designobjecten uit die voor 100% gemaakt zijn van gerecycleerde plastic en gemakkelijk opnieuw kunnen worden gerecycleerd.

Circulair

Door nauwkeurige sortering, reiniging en vermaling tijdens het recyclingproces is het plastic vrij van schadelijke producten. Het is schoon, puur en 100% veilig. Dankzij de gespikkelde look zijn alle objecten speciaal en vertellen ze het verhaal van gercycleerde plastic op een herkenbare manier. Het hoogwaardige design spreekt voor zich, met een strak en glad zijdeachtig oppervlak voelt elk meubelstuk prettig aan en is gemakkelijk schoon te maken. Elk stuk is uniek, en geen twee producten zijn hetzelfde, wat elke keer een origineel exclusief product garandeert.

Betrokkenheid

Voor deze collectie werkte het bedrijf samen met onderwijsinstellingen en creëerde een compleet systeem dat niet enkel plastic speelgoed inzamelde en transformeerde tot kindermeubilair, maar hen ook bewust maakte van het belang van recyclage. Een begeleidend verhalenboek en schoolprogramma werden ontworpen om jongeren kennis te laten maken met de circulaire economie en hen te inspireren om bij te dragen aan een duurzamere toekomst.
Bij het productieproces betrekt het bedrijf mensen van een lokaal maatwerkbedrijf en spelen mensen naast machines een belangrijke rol bij het handmatig controleren van elk item dat wordt gerecycleerd. 

ecoBirdy producten