Earth Kweek

Marijn van Rossum

Earth Kweek wil steden vergroenen door biologische bloemen, kruiden en groentes te kweken die geschikt zijn voor stadse omgevingen zoals daken, terrassen en balkons. De speciaal ontwikkelde plantenbakken waar de planten in groeien zijn gemaakt van geëxpandeerde kurk en worden door een sociale werkplaats gezaagd en gefreesd. Deze moesboxen kunnen direct op het dak worden geplaatst.

Missie

Wij geloven dat het dichter bij elkaar brengen van mens en natuur iets is waar beide beter van worden. Het vergroenen van woningen en steden speelt hierin een belangrijke rol. Wij dragen hier aan bij door ‘groene’ groendaken en urban farms  te realiseren, op een manier die dicht bij de natuur zelf staat.

Circulair

Circulariteit komt bij ons op twee manieren terug. In de eerste plaats bestaan onze producten uit gerecycled en hergebruikt materiaal zoals plantenbakken van geëxpandeerde kurk in plaats van plastic en en groeimedium gemaakt van afgedankte dakpannen en oude kledingvezels. Daarnaast zijn de bakken modulair waardoor een volledige daktuin eenvoudig te verhuizen is.

Permacultuur

Om ervoor te zorgen dat de groendaken en terrassen ook groen blijven maken we uitsluitend gebruik van vaste planten die wintergroen zijn of elk jaar weer opkomen. In plaats van eenjarige groentes en kruiden willen we permacultuur stimuleren en zoveel mogelijk variatie in planten aanbieden.

 

Earth Kweek Producten