Dik en schil, logo, groot, zwart-wit


Dik & Schil

Stijn Fischer, Branco Bolsius & Luc van Niftrik

Drie jongens uit de horeca vormen samen de motor achter Dik & Schil. Op eigen kracht zamelen zij koffiedik en sinaasappelschillen in. Zij hebben een visie: een circulaire productieketen waarbij een restproduct een grondstof wordt. Ontstaan uit een ergernis, 30% van al ons eten en drinken veranderd in afval ondanks dat veel daarvan nog vol zit met voedingsstoffen en smaak, zonde! Dat vonden zij ook en daarom staken zij de handen uit de mouwen.

Missie

Duurzaamheid is het onderwerp van de dag; en terecht. Het is echter niet altijd gemakkelijk om een steentje bij te dragen. Wij willen laten zien dat duurzaamheid op ieder moment van de dag mogelijk is, zonder dat het ten koste hoeft te gaan van kwaliteit en smaak. Daarbij is het ons doel te laten zien dat je er óók nog van kunt genieten!

Circulair

Door horecazaken langs te gaan en hier koffiedik en sinaasappelschillen op te halen worden deze restproducten gered en een tweede leven gegeven. Koffiedik en sinaasappelschillen zijn specifiek twee restproducten die in grote hoeveelheid overblijven in de horeca. Dik & Schil biedt horecazaken de mogelijkheid om koffiedik en sinaasappelschillen niet verloren te laten gaan en hier wordt iets van gemaakt waar zij zelf bekend mee zijn, namelijk likeuren.

Het begin

Dik & Schil is een vrucht van de minor Entrepreneurship van de UvA. Drie jonge psychologiestudenten vonden elkaar in een voorliefde voor de horeca. Ontstaan uit ergernis over de verspilling in de horeca besloten Stijn Fischer, Luc van Niftrik en Branco Bolsius de handen uit de mouwen te steken en hier wat aan te doen!