Dick Moby

Robert Wefers Bettink | Tim Holland | Sjoerd Hannema

Dick Moby is een onafhankelijk bedrijf dat gelooft in een toekomst waarin duurzaamheid en hoge kwaliteit hand in hand gaan. Zij maken op een verantwoorde manier hoogwaardige, stijlvolle zonnebrillen en monturen van duurzame materialen.

Missie

Hoogwaardige brillen van biologisch afbreekbaar plastic maken is waar we mee begonnen zijn, maar onze droom is om brillen te maken van hoogwaardig recycled consumenten plastic afval en daarmee het grootste duurzame brillenmerk ter wereld te worden.

Circulair

Gerecycled acetaat
Samen met Mazzucchelli, de marktleider in acetaat productie, verwerken we industrieel acetaat afval in onze zwarte monturen. Ze bestaan uit 97% gerecycled acetaat, de overige 3% is zwarte inkt. ‘Once you go recycled black…. you never go back’.

Gerecyclede leren hoes
Duurzame kwaliteit zonder compromissen. Zo zien we het graag. Het is niet alleen de binnenkant die telt dus onze beschermende hoesjes zijn ook duurzaam geproduceerd. Namelijk van gerecycled leer.

Schone oceaan, heldere lenzen.
Onze smiley doekjes zijn gemaakt van gerecycled PET flessen. Verminder de plastic vervuiling met één lach per keer!

Hoe het allemaal begon

Vanuit zijn passie voor surfen heeft Tim Holland de afgelopen jaren de wereld rond gereisd op zoek naar de beste golven. Hij ontdekte oogverblindende natuur, prachtige culturen, vreemde gerechten en tropische drankjes.Echter, al snel kwam hij erachter dat de paradijselijke stranden en oceanen vol liggen met plastic afval. Van visnetten, tandenborstels en colaflesjes tot ondefinieerbare brokjes. Het is een waar plastic paradijs. Naast dat het er niet uit ziet, is het ook een bedreiging voor milieu, dier en mens. ‘Plastic is not so fantastic’.

Hoe kunnen we plastic als grondstof blijven gebruiken zonder dat we de ‘ plastic soep ‘ vergroten? En welke actie kunnen we ondernemen om de plastic soep te verkleinen? Tim wilde als ondernemer zijn verantwoordelijkheid nemen door een maatschappelijk verantwoord bedrijf te starten dat hoogwaardige zonnebrillen van duurzame materialen maakt. Een bedrijf dat inspireert om positief naar de toekomst te kijken. Robbert Wefers Bettink, de ontwerper van de Dick Moby brillen,  deelt niet alleen Tim’s passie voor watersport, maar voelt dezelfde behoefte om kwaliteit en duurzaamheid samen te laten komen in een merk van wereldniveau.

Zo is Dick Moby in 2013 geboren.

Dick Moby Producten

149,00 incl. BTW (123,14 ex.)