Coffee Based

Marjet Breuren-de Jong | Lisanne Addink-Dölle | Remco Addink 

Coffee Based maakt bioplastics van koffiedik en zijn ervan overtuigd dat dit de koffieketen op zijn kop zal zetten! Dat koffieafval straks waardevoller wordt dan een kop koffie. Inmiddels zijn er al notitieboeken, plantenpotten, koffiekopjes en verschillende producten in ontwikkeling! ‘It can all happen over a cup of coffee!’

Missie

Coffee Based maakt bioplastics van koffiedik en zijn ervan overtuigd dat dit de koffieketen op zijn kop zal zetten! Dat koffieafval straks waardevoller wordt dan een kop koffie.

Circulair

Door koffiedik in te zetten als grondstof redden we deze materiaalstroom van de afvalverbranding maar voorkomen wij ook het gebruik van andere materialen. Uit koffiedik kunnen waardevolle bioplastics gemaakt worden. Deze bioplastics worden vervolgens verwerkt tot producten zoals notitieboeken, plantenpotten en koffiekopjes.

Start

Coffee Based is gestart als afstudeerproject van Marjet Breuren – de Jong. Na een succesvolle samenwerkingsperiode met VerdraaidGoed hebben zij dit project gezamenlijk doorgezet. Nu werken zij gezamenlijk aan het realiseren van de Coffee Based visie; koffiedik als grondstof.