Circular Clockworks

Ceriel Lucker | Tom Gudde

Circular Clockworks wil laten zien dat gerecycled materiaal geen verspilde tijd is. Om dit te bereiken hebben zij een horloge ontworpen met consumenten afval als hoofdingrediënt. Met dit horloge willen ze laten zien dat deze materialen niet weggestopt hoeven te worden, maar juist fantastisch zijn voor hoogwaardige producten die mensen aan iedereen willen laten zien.

Missie

Gerecyclede materialen hebben de afgelopen jaren een minderwaardig imago gekregen doordat ze vaak op een laagwaardige manier gebruikt werden. Neem bijvoorbeeld de paaltjes langs de snelweg. Wij willen laten zien dat ook hoogwaardige producten net zo goed van gerecycled materiaal kunnen worden gemaakt. En welk product staat meer in het teken van waarde dan het horloge! We snappen goed dat we met een horloge niet het plastic probleem gaan oplossen. Maar met ieder horloge dat we verkopen, laten we mensen en bedrijven zien dat het ook anders kan. Als we daardoor bedrijven met ons mee krijgen hetzelfde te doen, dan is onze missie echt geslaagd.

Circulair

Bij circulaire producten gaat het niet alleen om het hergebruiken van materialen. Het is ook de manier van ontwerpen. Door in het begin al rekening te houden met het terugwinnen van materialen en ze dan weer opnieuw te gaan gebruiken. Bij onze horloges is hierover nagedacht. Zo kopen we je horloge graag terug als hij in een la is beland. De onderdelen kunnen we gemakkelijk hergebruiken omdat we het aantal verschillende materialen tot een minimum hebben beperkt en we geen vaste verbindingen als lijm gebruiken. Zo krijgt ieder horloge weer een nieuw leven.

Waarde

Vanaf het begin staat waardecreatie bij ons centraal. Plastics zijn ongelofelijk divers. Bijna iedere denkbare vorm is te maken. Helaas worden ze vaak verspild . Producten die je 30 seconden gebruikt voordat ze in de prullenbak belanden, blijft voor ons een weerzinwekkend concept. Door zo waardeloos met een materiaal om te gaan, krijgt het materiaal zelf ook een waardeloos imago. Wij willen de echte waarde laten zien door van consumentenafval hoogwaardige en duurzame horloges te maken. En aan het eind van het leven beginnen we gewoon weer opnieuw. Zo houden we de waarde vast die het materiaal verdient.