Arctic Blue

Ludo van de Wiel

Naast plantaardige Omega-3 algenolie, is er nu ook MSC-gecertificeerde visolie met hét blauwe keurmerk. Hiervoor wordt geen vis extra gevangen! Door slimme visverwerking is deze olie namelijk een “bijproduct” van de kabeljauw-visserij. Zo blijft er meer ansjovis over voor de zeeleeuwen & walvissen.

Missie

 

Veel visolie in Nederland wordt gemaakt van hele ansjovissen. Momenteel zijn er 30 ansjovisjes nodig voor 1 capsule visolie… Voor Arctic Blue MSC visolie wordt geen visje extra gevangen. We zijn heel trots dat Arctic Blue het MSC-certificaat voor duurzame visserij heeft en klimaat-neutraal werkt. We hopen dat anderen ons gaan volgen. Heel simpel, omdat het moet maar ook kan!

 

Circulair

 

In plaats van die 30 ansjovisjes die nodig zijn, maakt Arctic Blue visolie van snijresten van vis die gebruikt wordt voor andere producten, zoals filets. Eén kabeljauw is goed voor veel filets en 250 capsules. Voor deze vis werkt Arctic Blue met gecertificeerde visserij, en wordt de visolie lokaal gemaakt in de Noorse poolcirkel!

 

Omega 3

 

Waarom dan toch extra Omega-3? Vriend en vijand zijn het erover eens dat vele mensen gezonder zullen zijn als ze voldoende of zelfs extra Omega-3 binnen krijgen. 85% van de Nederlanders eet te weinig vis. De wilde vis die Nederlanders graag eten (gebakken kibbeling, wijting, schol) is mager (dus geen vette vis) en ook de supermarkt kweekvis (pangasius en tilapia) bevatten helaas amper Omega-3. Kweekzalm is vet maar bevat nog 1/3 van de Omega-3 van de dure wilde zalm. De andere vette vissen zijn sardien, haring, makreel, tonijn en paling. Arctic Blue MSC visolie is de Omega-3 aanvulling op vis. MSC-gecertificeerd en zonder oprispingen. Als u liever een plantaardige bron van Omega-3 heeft, hebben we de Arctic Blue Vegan algenolie.

 

 

Arctic Blue Producten