de ondernemingen

Alle producten in deze webshop zijn van Nederlandse of Europese ondernemingen met een circulair concept, die streven naar een duurzamere maatschappij. Hier vind je alle start-ups en scale-ups achter de circulaire producten.

48

ondernemers

192

circulaire producten

1

gezameNlijk doel

Instock Granola en Pieper bier

instock
Producten van ongewenst voedsel

Instock zet voedselverspilling op de kaart. In onze restaurants creëren onze koks de heerlijkste gerechten van onverkochte producten uit de supermarkt. Om nog meer eten te redden, maken we van geredde aardappels Pieper Bier en van gered brood maken we ons nieuwe Bammetjes Bier! Om de cirkel helemaal rond te maken, gebruiken we het moutrestant dat overblijft na het brouwen van bier om heerlijke granola van te maken.

Lees meer

SoepHoofd
soepstarters om groenten te redden

Met SoepStarter helpt SoepHoofd mensen hun persoonlijke voedselverspilling te verminderen en tegelijkertijd gezonder te eten. Met deze mix van gedroogde groenten, kruiden en specerijen maak je in een kwartier soep van #weggooigroente. Daarmee haal je niet alleen makkelijk de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groenten… Als we dat met zijn allen, eens in de 2 weken doen, redden we 130 miljoen kilo groente van verspilling. Win-win!

Lees meer
NS-Upcycle Spoorblok

NS UpCycle
Producten van vertrekstaat

Dagelijks zijn er miljoenen mensen die de gele borden op de stations raadplegen. Wanneer de dienstregeling wijzigt worden al deze borden vervangen. NS-Upcycle geeft nieuw leven aan deze gebruikte vertrekstaten. Er is ondertussen een complete NS-Upcycle productlijn beschikbaar, bestaande uit simpele, verrassende producten voor dagelijks gebruik, gemaakt door mensen met een beperking.

Lees meer

On the rocks
notebooks van steenpapier

Bij On The Rocks geloven we dat verhalen opschrijven en offline verbinding zoeken iets is wat mensen altijd zullen doen. Het opschrijven van verhalen willen wij aanmoedigen, maar, wel in een boek wat op een zo schoon mogelijke manier is geproduceerd. Vandaar dat wij Rockbooks hebben ontwikkeld; notitieboeken van revolutionair stone paper. Ja echt, gemaakt van steen.

Lees meer

Beat the Bag
tassen & shoppers van reclamedoeken

Beat the Bag vermindert het gebruik van plastic tasjes én geeft promotiemateriaal een tweede leven. Door reclamedoeken van en voor bedrijven te upcyclen tot herbruikbare tassen helpen we de circulaire economie in Nederland verder op weg. In sociale werkplaatsen wordt met veel liefde genaaid aan deze duurzame en kwalitatief hoogwaardige tassen, waarmee we voorzien in sociale en lokale werkgelegenheid.

Lees meer

Roetz
Fietsen

Roetz-Bikes maakt unieke, stoere en urban damesfietsen en herenfietsen door een tweede leven te geven aan afgedankte fietsen van bekende Nederlandse fietsmerken zoals Gazelle, Batavus en Sparta. Als social enterprise leiden we in onze fietsfabriek in Amsterdam mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op als ervaren fietsenmakers.

Lees meer

Pod for life
lampen van recycled plastic

POD for life ontwerpt en maakt originele en bijzondere woonaccessoires. Van gerecycled kunststof worden de meest verrassende en unieke producten gemaakt. Recycling. Daar draait het om bij POD for life. De combinatie van kunststof afval en de juiste productiemethode vormt een reeks bijzondere producten. Ontworpen om je huis of terras meer sfeer te geven.

Lees meer

Rescued
upcycle producten

RESCUED ontwikkelt en produceert interieurproducten en -accessoires door hergebruik van materialen (upcycling). Materiaal dat anders afgedankt zouden worden krijgt een tweede leven. Voor de fabricage en assemblage wordt samengewerkt met sociale werkplaatsen, dagbestedingscentra en andere werkplaatsen voor mensen met een beperking.

Lees meer

EnvelopeBook
notebooks van oude enveloppen

Oud briefpapier en papier van enveloppen schrijft heerlijk. Perfect voor een mooi tweede leven. Dit geven we door te kiezen voor hergebruik op een slimme, directe wijze en met aandacht voor elk detail van onze producten.

Lees meer

brightloops
truien van 100% gerecycled textiel

Met ons merk Loop.a life maken wij mooie en duurzame fundamentals van topkwaliteit. Dat vinden wij veel belangrijker dan het brengen van snel wisselende collecties. Die leiden namelijk tot onnodig gebruik van waardevolle grondstoffen en veel afval.

En weet je wat het leuke is? Die maken wij van jóuw oude truien. Gewoon in Nederland en zonder gebruik van extra verfstoffen en water. Super duurzaam dus!

Lees meer

seepje
puur natuur wasmiddel

De 100% milieuveilige schoonmaakmiddelen van Seepje houden ons Nederlandse afvalwater schoon en zorgen voor sociaal werk in Nederland. Daarnaast zorgt de vraag naar de schillen voor behoud van de Sapindus bomen en creëren ze betere leef- en werkomstandigheden voor Nepalese schillenboeren. Zo maken ze wassen én poetsen weer leuk!

Lees meer
Van-hulley-boxer-short-overhemd

Van Hulley
boxershorts van oude overhemden

Van Hulley maakt van je favoriete maar versleten overhemd of blouse een persoonlijke boxershort. Voor mannen en voor vrouwen. Gemaakt in ons atelier in Groningen door vrouwen die anders moeilijk aan de slag komen. Je stuurt je overhemd op en je krijgt hem weer terug als originele Van Hulley boxer. Sociaal, duurzaam en persoonlijk dus.

Lees meer
arctic blue visolie omega3 LoopedGoods

Arctic-Blue
de nieuwe generatie omega-3

Naast plantaardige Omega-3 algenolie, is er nu ook MSC-gecertificeerde visolie met hét blauwe keurmerk. Hiervoor wordt geen vis extra gevangen! Door slimme visverwerking is deze olie namelijk een “bijproduct” van de kabeljauw-visserij. Zo blijft er meer ansjovis over voor de zeeleeuwen & walvissen.

Lees meer
RotterZwam-growkit-LoopedGoods

rotterzwam
oesterzwammen op koffiedik

RotterZwam gelooft in een samenleving die kringlopen sluit, grondstoffen maximaal benut en voedsel lokaal produceert. Daarom kweken wij op Rotterdams koffiedik superverse oesterzwammen en verkopen deze aan restaurants en supermarkten in het 010-gebied.

Met 6 awards zijn wij de meest onderscheiden stadslandbouwers van Europa!

Lees meer

Tulper
Biobidons & drinkflessen

Tulper is een jong Nederlands merk dat hippe, handige en herbruikbare producten op de markt brengt als alternatief voor plastic wegwerpproducten.
Door hergebruik te stimuleren wil Tulper bijdragen aan het plasticvrij maken van zeeën en oceanen. De bidons zijn 100% biobased and biologisch afbreekbaar.

Lees meer

Coffee Based
Producten van koffiedik

Coffee Based werkt aan een methode om waardevolle bio-chemicaliën uit koffiedik te winnen én er bio-plastics van te maken. Wij zijn ervan overtuigd dat dit de koffie-keten op zijn kop zal zetten en koffie-afval straks waardevoller wordt dan een kop koffie.

Lees meer

Rotterdamse haventafels
meubels van sloop- rest- en snoeihout

Sloop-, rest- en snoeihout krijgt een tweede leven bij ons. Van 4m lange (zelfdragende) tafel tot fietsbalk en van achtpersoons palletbank tot stamtafeltje; we maken ambachtelijke, duurzame meubels door (her)gebruik van materialen die levenslang meegaan.

Lees meer

IkcircuLeer
circulaire lesmethodes

ikcirculeer biedt levende lessen uit de circulaire economie voor vmbo-ers. Aan de hand van bekende producten en via rolmodellen maken ze kennis met de kansen en randvoorwaarden van een nieuwe duurzame economie.

Lees meer

planq
tafels van oude gymzaalvloeren

PLANQ is een designstudio die producten en interieurs ontwerpt- en realiseert door gebruik te maken van restmaterialen en hernieuwbare materialen. Zo ontwikkelt PLANQ tafels gemaakt van een oude gymvloer. Met ‘Closing the loop’  als drijfveer zien ze afval niet als afval, maar gebruiken ze dit als nieuwe grondstof!

Lees meer

kromkommer
soep van kromme groenten

Te krom, te dik, te klein, te veel.… te gek! Zo’n 10% van al het groente en fruit wordt verspild vanwege hun ‘looks’ of door overproductie. Dat is toch krom? Kromkommer brengt deze kromme groente weer terug op JOUW bord. Zo maken we samen van krom het nieuwe recht!

Lees meer

Yespers
voedingsproducten van restfruit

Het doel van Yespers is met gezondere en lekkere producten bij te dragen aan een gezondere wereld. De innovatieve voedselproducten – spreads en granola – zijn én gezonder, én dragen bij aan het terugdringen van voedselverspilling door de hele voedselketen heen.

Lees meer

Keukenboeren
Fermenteren

Als echte thuiskok wil je natuurlijk ook wel eens zelf zuurkool maken. Om thuis fermenteren nóg makkelijker te maken, heeft Keukenboeren de RotPot ontwikkeld. Met de RotPot maak je als een echte thuislaborant de lekkerste producten met weinig middelen. Misschien nog wel lekkerder dan ‘zuurkool uit ’t vat’.

Lees meer

Makers Unite
Producten met een verhaal

Makers Unite is een start-up waar lokale Amsterdammers en nieuwkomers, zoals vluchtelingen, migranten en asielzoekers elkaar ontmoeten. Samen ontwerpen en maken zij duurzame producten met een verhaal. Door samen te maken kunnen mensen hun verhaal kwijt, ontstaan gesprekken en nieu­we relaties.

Lees meer

3D Lights
3D geprinte verlichting

Wil jij je huis of bedrijf sfeervol verlichten? 3D Lights biedt een duurzame oplossing! De lampen Honeycomb en Flake worden gemaakt van bioplastic van maiszetmeel. Een 3D-printer wordt gebruikt om de lampen te printen. Hiermee wordt restmateriaal voorkomen. Met dit duurzame concept draagt 3D Lights met plezier bij bij aan een betere wereld voor onze kinderen.

Lees meer

Lune
Circulariteit in metaal

Lune ontwerpt, ontwikkelt en produceert onder andere afvalscheidingssystemen, plantenbakken, vazen en schalen voor zowel binnen als buiten. Onze producten geven uw inrichting een natuurlijke, exclusieve uitstraling. De hoge kwaliteit van onze producten wordt bepaald door de functionaliteit van het design in combinatie met het hoge afwerkingsniveau

Lees meer

Noest
Stadshout Gebruiken

Noest maakt unieke producten van stadshout. Bomen die gekapt moeten worden krijgen op deze manier een tweede leven. Alle producten zijn 100% Utrechts: gemaakt van Utrechtse bomen in een Utrechtse werkplaats.

Lees meer

i-did
DESIGNPRODUCTEN VAN GERECYCLED VILT

Niet meer draagbare kleding en kapot textiel levert een prachtige nieuwe grondstof op: een hoogwaardig kwaliteit vilt met het karakter van de verschillende soorten gerecyclede textiel. Met het vilt maakt i-did nieuwe, hoogwaardige designproducten.

Lees meer

Twisted Jams
VOEDSELVERSPILLING VERMINDEREN

Waarom genoegen nemen meer mierzoete, saaie aardbeienjam? Dat kan anders en beter! Twisted maakt unieke jams en chutneys, gemaakt van fruit en groente dat een tweede kans verdient. Te klein, te krom of te lelijk? Van iets niet perfects maken wij graag iets bijzonders.

Lees meer

Pour
HERONTWERPEN VAN HET BESTAANDE

Pōur weerlegt het concept van afval. Gemaakt met eer in Nederland, onder andere door mensen bij de sociale werkvoorziening. Vervaardigd uit 100% herwonnen grondstoffen.

Lees meer

Thijstea
VOEDSELVERSPILLING VERMINDEREN

ThijsTea is een heerlijke iced tea van fruit dat eigenlijk zou worden weggegooid omdat het dik, krom of lelijk is. Samen kunnen we dit fruit redden!

Lees meer
feliz mocca

Studio Manon Julliette
TAPIJTEN VAN RESTMATERIAAL

De tapijten van Studio Manon Juliette worden enkel en alleen van restleer worden geproduceerd, zonder lijm, naaimachine of ander materiaal. Het ene tapijt wordt gemaakt door gebruik te maken van het restmateriaal van de productie van het andere tapijt.

Lees meer

Jos van der Meulen
PRODUCTEN VAN RECLAMEPOSTERS

Jos van der Meulen heeft zich gespecialiseerd in het maken van producten ter veraangenaming van het dagelijks leven. De Paperbag is hier wellicht nog wel het beste voorbeeld van: een kleurrijke prullenbak gemaakt van ongebruikte reclameposters. Het is elke keer weer een verrassing van welke reclameposter de Paperbag is gemaakt.

Lees meer

Fruitmotor
DRANKEN VAN AFGEKEURD FRUIT

Samen met fruittelers in Rivierenland werkt de Coöperatieve Betuwse Fruitmotor aan een economie zonder afval. We verwaarden het zogenaamde  industriefruit door dit in de regio te verwerken en de produkten in coöperatief verband te verkopen. Dat levert innovatieve, eerlijke en lekkere streekproducten op, waarmee we onze regio op economisch, sociaal en ecologisch vlak versterken.

 

Lees meer