Alle producten in deze webshop zijn van Nederlandse of Europese ondernemingen met een circulair concept, die streven naar een duurzamere maatschappij. Hier vind je alle start-ups en scale-ups achter de circulaire producten.

281

circulaire producten

65

MERKEN

1

gezameNlijk doel

Jouw merk hier?

Ben jij een circulaire ondernemer en lijkt het je leuk om je product te verkopen via LoopedGoods? LoopedGoods biedt ondernemers die iets bijdragen aan de transitie naar een circulaire economie een extra platform om producten te verkopen. Daarnaast proberen wij met LoopedGoods meer aandacht te creëren voor de circulaire economie, en zo de transitie naar een circulaire economie te versnellen. Wil jij hieraan bijdragen én een extra afzetkanaal hebben voor je producten?

Lees meer
Instock Granola en Pieper bier

instock
Producten van ongewenst voedsel

Instock zet voedselverspilling op de kaart. In onze restaurants creëren onze koks de heerlijkste gerechten van onverkochte producten uit de supermarkt. Om nog meer eten te redden, maken we van geredde aardappels Pieper Bier en van gered brood maken we ons nieuwe Bammetjes Bier! Om de cirkel helemaal rond te maken, gebruiken we het moutrestant dat overblijft na het brouwen van bier om heerlijke granola van te maken.

Lees meer

SoepHoofd
soepstarters om groenten te redden

Met SoepStarter helpt SoepHoofd mensen hun persoonlijke voedselverspilling te verminderen en tegelijkertijd gezonder te eten. Met deze mix van gedroogde groenten, kruiden en specerijen maak je in een kwartier soep van #weggooigroente. Daarmee haal je niet alleen makkelijk de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groenten… Als we dat met zijn allen, eens in de 2 weken doen, redden we 130 miljoen kilo groente van verspilling. Win-win!

Lees meer
NS-Upcycle Spoorblok

NS UpCycle
Producten van vertrekstaat

Dagelijks zijn er miljoenen mensen die de gele borden op de stations raadplegen. Wanneer de dienstregeling wijzigt worden al deze borden vervangen. NS-Upcycle geeft nieuw leven aan deze gebruikte vertrekstaten. Er is ondertussen een complete NS-Upcycle productlijn beschikbaar, bestaande uit simpele, verrassende producten voor dagelijks gebruik, gemaakt door mensen met een beperking.

Lees meer

On the rocks
notebooks van steenpapier

Bij On The Rocks geloven we dat verhalen opschrijven en offline verbinding zoeken iets is wat mensen altijd zullen doen. Het opschrijven van verhalen willen wij aanmoedigen, maar, wel in een boek wat op een zo schoon mogelijke manier is geproduceerd. Vandaar dat wij Rockbooks hebben ontwikkeld; notitieboeken van revolutionair stone paper. Ja echt, gemaakt van steen.

Lees meer

Beat the Bag
tassen & shoppers van reclamedoeken

Beat the Bag vermindert het gebruik van plastic tasjes én geeft promotiemateriaal een tweede leven. Door reclamedoeken van en voor bedrijven te upcyclen tot herbruikbare tassen helpen we de circulaire economie in Nederland verder op weg. In sociale werkplaatsen wordt met veel liefde genaaid aan deze duurzame en kwalitatief hoogwaardige tassen, waarmee we voorzien in sociale en lokale werkgelegenheid.

Lees meer

Roetz
Fietsen

Roetz-Bikes maakt unieke, stoere en urban damesfietsen en herenfietsen door een tweede leven te geven aan afgedankte fietsen van bekende Nederlandse fietsmerken zoals Gazelle, Batavus en Sparta. Als social enterprise leiden we in onze fietsfabriek in Amsterdam mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op als ervaren fietsenmakers.

Lees meer

Pod for life
lampen van recycled plastic

POD for life ontwerpt en maakt originele en bijzondere woonaccessoires. Van gerecycled kunststof worden de meest verrassende en unieke producten gemaakt. Recycling. Daar draait het om bij POD for life. De combinatie van kunststof afval en de juiste productiemethode vormt een reeks bijzondere producten. Ontworpen om je huis of terras meer sfeer te geven.

Lees meer

Rescued
upcycle producten

RESCUED ontwikkelt en produceert interieurproducten en -accessoires door hergebruik van materialen (upcycling). Materiaal dat anders afgedankt zouden worden krijgt een tweede leven. Voor de fabricage en assemblage wordt samengewerkt met sociale werkplaatsen, dagbestedingscentra en andere werkplaatsen voor mensen met een beperking.

Lees meer

EnvelopeBook
notebooks van oude enveloppen

Oud briefpapier en papier van enveloppen schrijft heerlijk. Perfect voor een mooi tweede leven. Dit geven we door te kiezen voor hergebruik op een slimme, directe wijze en met aandacht voor elk detail van onze producten.

Lees meer

Loop.a life
truien van 100% gerecycled textiel

Met ons merk Loop.a life maken wij mooie en duurzame fundamentals van topkwaliteit. Dat vinden wij veel belangrijker dan het brengen van snel wisselende collecties. Die leiden namelijk tot onnodig gebruik van waardevolle grondstoffen en veel afval. En weet je wat het leuke is? Die maken wij van jóuw oude truien. Gewoon in Nederland en zonder gebruik van extra verfstoffen en water. Super duurzaam dus!

Lees meer

seepje
puur natuur wasmiddel

De 100% milieuveilige schoonmaakmiddelen van Seepje houden ons Nederlandse afvalwater schoon en zorgen voor sociaal werk in Nederland. Daarnaast zorgt de vraag naar de schillen voor behoud van de Sapindus bomen en creëren ze betere leef- en werkomstandigheden voor Nepalese schillenboeren. Zo maken ze wassen én poetsen weer leuk!

Lees meer
Van-hulley-boxer-short-overhemd

Van Hulley
boxershorts van oude overhemden

Van Hulley maakt van je favoriete maar versleten overhemd of blouse een persoonlijke boxershort. Voor mannen en voor vrouwen. Gemaakt in ons atelier in Groningen door vrouwen die anders moeilijk aan de slag komen. Je stuurt je overhemd op en je krijgt hem weer terug als originele Van Hulley boxer. Sociaal, duurzaam en persoonlijk dus.

Lees meer
arctic blue visolie omega3 LoopedGoods

Arctic-Blue
de nieuwe generatie omega-3

Naast plantaardige Omega-3 algenolie, is er nu ook MSC-gecertificeerde visolie met hét blauwe keurmerk. Hiervoor wordt geen vis extra gevangen! Door slimme visverwerking is deze olie namelijk een “bijproduct” van de kabeljauw-visserij. Zo blijft er meer ansjovis over voor de zeeleeuwen & walvissen.

Lees meer
RotterZwam-growkit-LoopedGoods

rotterzwam
oesterzwammen op koffiedik

RotterZwam gelooft in een samenleving die kringlopen sluit, grondstoffen maximaal benut en voedsel lokaal produceert. Daarom kweken wij op Rotterdams koffiedik superverse oesterzwammen en verkopen deze aan restaurants en supermarkten in het 010-gebied. Met 6 awards zijn wij de meest onderscheiden stadslandbouwers van Europa!

Lees meer

Tulper
Biobidons & drinkflessen

Tulper is een jong Nederlands merk dat hippe, handige en herbruikbare producten op de markt brengt als alternatief voor plastic wegwerpproducten.
Door hergebruik te stimuleren wil Tulper bijdragen aan het plasticvrij maken van zeeën en oceanen. De bidons zijn 100% biobased and biologisch afbreekbaar.

Lees meer

Coffee Based
Producten van koffiedik

Coffee Based werkt aan een methode om waardevolle bio-chemicaliën uit koffiedik te winnen én er bio-plastics van te maken. Wij zijn ervan overtuigd dat dit de koffie-keten op zijn kop zal zetten en koffie-afval straks waardevoller wordt dan een kop koffie.

Lees meer

Rotterdamse haventafels
meubels van sloop- rest- en snoeihout

Sloop-, rest- en snoeihout krijgt een tweede leven bij ons. Van 4m lange (zelfdragende) tafel tot fietsbalk en van achtpersoons palletbank tot stamtafeltje; we maken ambachtelijke, duurzame meubels door (her)gebruik van materialen die levenslang meegaan.

Lees meer

IkcircuLeer
circulaire lesmethodes

ikcirculeer biedt levende lessen uit de circulaire economie voor vmbo-ers. Aan de hand van bekende producten en via rolmodellen maken ze kennis met de kansen en randvoorwaarden van een nieuwe duurzame economie.

Lees meer

planq
tafels van oude gymzaalvloeren

PLANQ is een designstudio die producten en interieurs ontwerpt- en realiseert door gebruik te maken van restmaterialen en hernieuwbare materialen. Zo ontwikkelt PLANQ tafels gemaakt van een oude gymvloer. Met ‘Closing the loop’  als drijfveer zien ze afval niet als afval, maar gebruiken ze dit als nieuwe grondstof!

Lees meer

kromkommer
soep van kromme groenten

Te krom, te dik, te klein, te veel.… te gek! Zo’n 10% van al het groente en fruit wordt verspild vanwege hun ‘looks’ of door overproductie. Dat is toch krom? Kromkommer brengt deze kromme groente weer terug op JOUW bord. Zo maken we samen van krom het nieuwe recht!

Lees meer

Yespers
voedingsproducten van restfruit

Het doel van Yespers is met gezondere en lekkere producten bij te dragen aan een gezondere wereld. De innovatieve voedselproducten – spreads en granola – zijn én gezonder, én dragen bij aan het terugdringen van voedselverspilling door de hele voedselketen heen.

Lees meer

Keukenboeren
Fermenteren

Als echte thuiskok wil je natuurlijk ook wel eens zelf zuurkool maken. Om thuis fermenteren nóg makkelijker te maken, heeft Keukenboeren de RotPot ontwikkeld. Met de RotPot maak je als een echte thuislaborant de lekkerste producten met weinig middelen. Misschien nog wel lekkerder dan ‘zuurkool uit ’t vat’.

Lees meer

Makers Unite
Producten met een verhaal

Makers Unite is een start-up waar lokale Amsterdammers en nieuwkomers, zoals vluchtelingen, migranten en asielzoekers elkaar ontmoeten. Samen ontwerpen en maken zij duurzame producten met een verhaal. Door samen te maken kunnen mensen hun verhaal kwijt, ontstaan gesprekken en nieu­we relaties.

Lees meer

3D Lights
3D geprinte verlichting

Wil jij je huis of bedrijf sfeervol verlichten? 3D Lights biedt een duurzame oplossing! De lampen Honeycomb en Flake worden gemaakt van bioplastic van maiszetmeel. Een 3D-printer wordt gebruikt om de lampen te printen. Hiermee wordt restmateriaal voorkomen. Met dit duurzame concept draagt 3D Lights met plezier bij bij aan een betere wereld voor onze kinderen.

Lees meer

Lune
Circulariteit in metaal

Lune ontwerpt, ontwikkelt en produceert onder andere afvalscheidingssystemen, plantenbakken, vazen en schalen voor zowel binnen als buiten. Onze producten geven uw inrichting een natuurlijke, exclusieve uitstraling. De hoge kwaliteit van onze producten wordt bepaald door de functionaliteit van het design in combinatie met het hoge afwerkingsniveau

Lees meer

Noest
Stadshout Gebruiken

Noest maakt unieke producten van stadshout. Bomen die gekapt moeten worden krijgen op deze manier een tweede leven. Alle producten zijn 100% Utrechts: gemaakt van Utrechtse bomen in een Utrechtse werkplaats.

Lees meer

i-did
DESIGNPRODUCTEN VAN GERECYCLED VILT

Niet meer draagbare kleding en kapot textiel levert een prachtige nieuwe grondstof op: een hoogwaardig kwaliteit vilt met het karakter van de verschillende soorten gerecyclede textiel. Met het vilt maakt i-did nieuwe, hoogwaardige designproducten.

Lees meer

Twisted Jams
VOEDSELVERSPILLING VERMINDEREN

Waarom genoegen nemen meer mierzoete, saaie aardbeienjam? Dat kan anders en beter! Twisted maakt unieke jams en chutneys, gemaakt van fruit en groente dat een tweede kans verdient. Te klein, te krom of te lelijk? Van iets niet perfects maken wij graag iets bijzonders.

Lees meer

Pour
HERONTWERPEN VAN HET BESTAANDE

Pōur weerlegt het concept van afval. Gemaakt met eer in Nederland, onder andere door mensen bij de sociale werkvoorziening. Vervaardigd uit 100% herwonnen grondstoffen.

Lees meer

Thijsthee
VOEDSELVERSPILLING VERMINDEREN

ThijsThee is een heerlijke iced tea van fruit dat eigenlijk zou worden weggegooid omdat het dik, krom of lelijk is. Samen kunnen we dit fruit redden!

Lees meer
feliz mocca

Studio Manon Julliette
TAPIJTEN VAN RESTMATERIAAL

De tapijten van Studio Manon Juliette worden enkel en alleen van restleer worden geproduceerd, zonder lijm, naaimachine of ander materiaal. Het ene tapijt wordt gemaakt door gebruik te maken van het restmateriaal van de productie van het andere tapijt.

Lees meer

Jos van der Meulen
PRODUCTEN VAN RECLAMEPOSTERS

Jos van der Meulen heeft zich gespecialiseerd in het maken van producten ter veraangenaming van het dagelijks leven. De Paperbag is hier wellicht nog wel het beste voorbeeld van: een kleurrijke prullenbak gemaakt van ongebruikte reclameposters. Het is elke keer weer een verrassing van welke reclameposter de Paperbag is gemaakt.

Lees meer

Fruitmotor
DRANKEN VAN AFGEKEURD FRUIT

Samen met fruittelers in Rivierenland werkt de Coöperatieve Betuwse Fruitmotor aan een economie zonder afval. We verwaarden het zogenaamde  industriefruit door dit in de regio te verwerken en de produkten in coöperatief verband te verkopen. Dat levert innovatieve, eerlijke en lekkere streekproducten op, waarmee we onze regio op economisch, sociaal en ecologisch vlak versterken.

Lees meer

Dutch Harvest
Hennep thee

Bij Dutch Harvest maken wij hennep thee van Nederlandse bodem. Gezond, onbespoten en vooral heel erg lekker. We telen de hennep in Groningen, waar het als rotatiegewas gebruikt wordt dat goed is voor de bodem. Na de oogst verwerken we het blad zelf en maken we naast de pure variant ook drie melanges. De thee is onbespoten, bevat geen cafeïne en geen kunstmatige toevoegingen. Proef ‘m zelf, en draag ondertussen bij aan onze grotere missie: de comeback van het prachtige duurzame hennep gewas.

Lees meer

De Koekfabriek
Sociaal en circulair bakken

Bij De Koekfabriek bakken ze wel een héél speciaal koekje: Het Dondersteentje. De dondersteen is uniek omdat die wordt gemaakt van de koekkruimels van andere koekjes. Zo zorgen zij ervoor dat er niets van de heerlijke en verse koek verloren gaat. En daar zijn de koekenbakkers dan ook extra trots op!

Lees meer

Schrootmeester
Van afval naar design!

Schrootmeester hergebruikt afgedankte voorwerpen tot nieuwe interieurinrichting. De creaties hebben een minimalistische stijl. De gebruikte materialen blijven herkenbaar en de interieurinrichting heeft een puur en industrieel design.

Lees meer

E-waste Arcades
Let's make recycling fun!

E-waste Arcades maakt ouderwetse spelkasten volledig gebouwd van afgedankte elektronica. Onze Arcades belonen mensen voor het scheiden van afval! Werp je afval op de juiste plek in de arcade en je wordt beloond met toffe games! Ook kun je afvalscheiders nog extra belonen door bijvoorbeeld teams tegen elkaar te laten strijden voor een leuke prijs. Zo dragen wij  op een leuke manier bij aan bewustwording en het sluiten van grondstofkringlopen!

Lees meer

Dick Moby
The sunny side of plastics

Dick Moby is een onafhankelijk bedrijf dat gelooft in een toekomst waarin duurzaamheid en hoge kwaliteit hand in hand gaan. We maken op een verantwoorde manier hoogwaardige, stijlvolle zonnebrillen en monturen van duurzame materialen.

Lees meer

reWrap
Een volledig gemaakte design tas van boom

reWrap is een jong Nederlands merk geheel toegewijd aan het creëren van stijlvolle producten die het milieu niet belasten Alle reWrap producten zijn gemaakt van natuurlijke materialen en als zodanig volledig biologisch afbreekbaar. Na een lang en duurzaam leven zal een reWrap product afbreken en terug keren naar de natuur, waar het opnieuw als grondstof kan dienen.

Lees meer

Bundles
The best stuff as a service

Bundles verbindt het apparaat met internet via een slimme stekker zodat ze kunnen zien hoeveel energie het apparaat gebruikt en wanneer het apparaat onderhouden moet worden. Zo kan Bundles de juiste tips op het juiste moment geven en samen met u de gebruikskosten en milieu impact beperken. De slimme technologie maakt het ook mogelijk om extra diensten aan te bieden. Zo levert Bundles, als u dat wilt, automatisch uw wasmiddel op het moment dat uw wasmiddel bijna op is tegen een vaste lage prijs.

Lees meer

DutchFiets
De circulaire fiets van recyclebaar kunststof

DutchFiets is een circulair mobiliteitsconcept dat fietsen produceert gemaakt uit 100 procent recyclebaar kunststof. Het bedrijf is ontstaan vanuit technisch onderzoek, gedreven door innovatie die de markt op z’n kop zet. De uitdaging was helder: maak een fiets die niet eindigt als afval. Via vele omwegen bleek het antwoord kunststof. Met al haar vormvrijheid een prachtig materiaal om mee te werken en bovendien te recyclen, zonder veel energie te verbruiken.

Lees meer
BinBang Prullenbak: makkelijk afval scheiden

BinBang
maakt afval scheiden leuk en makkelijk

BinBang is ontstaan vanuit de frustratie dat er te veel afval is en dat waardevolle grondstoffen in de verbrandingsoven verdwijnen. Het huidige afvalsysteem is complex en wij willen dit op een positieve manier veranderen! Wij vinden dat duurzaam gedrag makkelijk moet zijn voor iedereen.

Ons doel is mensen thuis en binnen organisaties bewust te maken van de grondstoffen die ze kunnen sparen (de Bang) en ze hier concrete oplossingen voor te bieden (de Bin).

Lees meer
Healthy Seas Socks - Sokken van gedumpte visnetten

Seas Socks
Zachte sokken gemaakt van oude visnetten

Door het dragen van deze sokken help je afgeschreven visnetten in de zee en aan de kust op te ruimen. Healthy Seas heeft tot nu toe 375 ton verzameld , dus 826.000 kg aan visnetten, opgedoken en verzameld door duikers en vissers. De visnetten worden gerecycled tot hoge kwaliteit ECONYL garen. Het katoen in de sokken is van 100% gecertificeerd biologisch katoen, dus zonder chemicaliën gefabriceerd.

Lees meer

Potverdorie!
Jam en chutney van overtollig fruit en groente

Potverdorie!, een schreeuw vanuit verontwaardiging over verspilling in het algemeen en voedselverspilling in het bijzonder! Potverdorie!, een uitroep van vreugde over al het heerlijks en moois dat je met creativiteit en enthousiasme van verspilling kunt maken! Proef onze heerlijke producten, verwen jezelf en je naasten  want… Minder verspild smaakt beter. Potverdorie!

Lees meer

Circular Clockworks
gerecycled materiaal is geen verspilde tijd

Wij willen laten zien dat gerecycled materiaal geen verspilde tijd is. Om dit te bereiken hebben we een horloge ontworpen met consumenten afval als hoofdingrediënt. Met dit horloge willen  we laten zien dat deze materialen niet weggestopt hoeven te worden, maar juist fantastisch zijn voor hoogwaardige producten die mensen aan iedereen willen laten zien.

Lees meer

Correctbook
Oneindig schrijfmateriaal

Op een vakantie in Zuid-Afrika werd oprichter Sam geconfronteerd met het wereldwijde probleem van analfabetisme. Hij verbaasde zich dat de kinderen niet vroegen naar levensmiddelen zoals eten of kleren. Ze wilden iets heel anders, namelijk pen en papier. Deze kinderen wilden zich ontwikkelen door te leren lezen en schrijven, maar de materialen misten. Schrijfmaterialen die na enige tijd weer op zijn. Met deze gedachten kwam hij terug in Nederland. Er moet schrijfmateriaal komen, dat eindeloos meegaat. Dat resulteerde in Correctbook.

Lees meer

Atelier Meer
een tweede leven voor reclamezeil

Atelier Meer² is een sociale onderneming. Het atelier geeft mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt de kans om op een prettige plek te werken en zich te ontwikkelen. Er worden onder andere tassen, slabbetjes, schorten en handige opbergers gemaakt met zoveel mogelijk gerecycled materiaal. De producten zijn uniek, we maken nooit exact twee dezelfde exemplaren.

Lees meer

Studio Stixl
Textiel redden

Studio Stixl combineert een passie voor textiel met circulaire ambitie. Dit resulteert in mooie, praktische en unieke producten. De grondstoffen worden zo lokaal mogelijk gehaald. Bijvoorbeeld gordijnstalen die uit de collectie gaan bij lokale interieurwinkels. De ex-showmodellen worden omgetoverd tot prachtige kussens. Of kleurrijke reclamedoeken die worden omgetoverd tot vrolijke car organizers.

Lees meer

Wild Wijn
Voedselverspilling tegengaan

Wild Wijn maakt speciaalwijnen van vruchten anders dan alleen druiven van partijen overtollig, verloren restfruit. Er zijn zo veel verschillende soorten fruit waar men nog zo ‘’wijnig’’ van weet.  Van iedere vrucht kunnen heerlijke wijnen worden gemaakt waar prachtige smaak explosies bij komen waarbij alleen met druiven dit niet kan.

Lees meer

The Ketchup Project
Verspilling van tomaten tegengaan

40% van de tomatenoogst in Kenia wordt weggegooid. Dat is zonde! Samen met de boeren maken wij er heerlijke ketchup van.

De missie van The Ketchup Project is het stimuleren van de locale economie en het realiseren van essentiële levensverbeteringen voor boerengemeenschappen in ontwikkelingslanden.

Lees meer

Bloemenstorm
Verspilling van bloembollen tegengaan

BloemenStorm verzamelt overgebleven bloembollen van lokale kwekers. Zij planten de overgebleven bloembollen in bloembakken. Deze bloembakken leveren zij in abonnementsbasis aan horeca en MKB bedrijven. Op deze manier wordt de verspilling van bloembollen aangepakt en zorgen zij voor meer groen en kleur in de stad.

Lees meer

BE O
DE PLASTICINDUSTRIE VERANDEREN

Bijna al het plastic op de wereld (99%) is gemaakt van olie. Damir Perkic werkte zelf jarenlang in de plastic industrie en baalde flink van dat oliegebruik. Samen met zijn compagnon Wouter Moekotte (oprichter Bio Futura) ontwikkelde hij een slimme manier om duurzame plastic producten te produceren uit natuurlijke, hernieuwbare materialen.

Lees meer

L.A.P. Atelier
Toeleiden arbeidsmarkt & MVO

Het L.A.P. Atelier is een sociale onderneming die slachtoffers van seksueel en huiselijk geweld helpt bij hun stappen naar zelfstandigheid. Bij L.A.P. Atelier doen jonge vrouwen werkervaring op en leren ze weer vertrouwen te krijgen in zichzelf en in de toekomst. Met de kleurrijke, handgemaakte producten van het L.A.P. Atelier help je vrouwen met een verhaal én maak je de wereld een beetje mooier.

Lees meer

Bubbles
Natuurlijke verzorgingsproducten voor kinderen

Bubbles zijn natuurlijke verzorgingsproducten die goed zorgen voor kinderen en de planeet! De producten zijn volledig van natuurlijke oorsprong en de verpakking is circulair. We vinden het belangrijk kinderen te betrekken bij het goed zorgen voor de planeet en willen ze er bewust van maken dat je invloed hebt op de natuur met wat er door het afvoerputje wegspoelt.

Lees meer

Van Bomen
Stoere producten van Rotterdamse bomen

Van Bomen geeft Rotterdamse bomen een tweede leven. Bomen uit de stad moeten vaak worden gekapt wegens ziekte, verbouwing of verkeersveiligheid. Zonde om al die mooie stammen te versnipperen vinden wij! Eiken, esdoorns, platanen, berken – allemaal prachtige bomen die jarenlang toeschouwer zijn geweest van ons stadse leven. Daarom hergebruiken wij het hout en maken er stoere Rotterdamse planken en tafels van!

Lees meer

Looop
circulaire processen opzetten

LOOOP maakt, met behulp van mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt, daadwerkelijk circulaire producten. De Do It Yourself Mushroom Farm Kit, welke gebruik maakt van de reststroom Koffiedik, is daar de bekendste van.

Lees meer