FAQ / Veelgestelde vragen

Is er iets niet duidelijk en hebt u nog vragen? Waarschijnlijk staat uw antwoord bij onze FAQ! Neem anders contact met ons op.

Algemeen:

Wat vinden jullie circulair?

Wij bieden producten aan van Nederlandse ondernemers die producten maken van “afval” of gerecyclede materialen. We stellen daarbij de eis dat de producten in Nederland of in de direct omliggende landen geproduceerd wordt. Alleen bij hoge uitzondering komt een materiaal van verder, maar alleen als er geen enkele mogelijkheid is om lokaal aan die grondstof te komen en als er geen mainstream mogelijkheden zijn om een vergelijkbaar product op een andere manier te maken.

Daarnaast bieden we nog enkele producten aan die helpen om afval te voorkomen en hergebruik te stimuleren. Een voorbeeld daarvan zijn de drinkflessen en karaffen om gebruik van kraanwater te stimuleren en niet langer plastic flesjes te transporteren en af te danken. We bieden daarbij wel alleen producten aan die lokaal gemaakt zijn en van verantwoorde materialen (dus niet uit China en niet van olie).

Wat maakt LoopedGoods anders dan andere webshops?

LoopedGoods is een webshop voor en door circulaire ondernemers. De webshop is gebouwd op de fundamenten van de VerdraaidGoed-webshop. VerdraaidGoed gelooft in samenwerken en het bundelen van krachten. Daarom heeft zij haar eigen producten samengebracht met de producten van collega-circulair-ondernemers. Daarbij hebben we samenwerkingen gezocht met partners als SMO, Nederland Circulair, Nudge en het Groene Brein.

Het belangrijkste doel van LoopedGoods is om één platform te creëren waar uiteindelijk alle producten van Circulaire Ondernemers te vinden zijn. Door krachten te bundelen kunnen we de impact van alle ondernemers vergroten en zo de transitie naar een circulaire economie versnellen.

Voor wie is LoopedGoods

LoopedGoods is er voor consumenten en bedrijven.

Consumenten kunnen hier terecht zoals in iedere webshop. We bieden daarbij nog een aantal extra opties zoals het meesturen van een persoonlijk kaartje met de bestelling.

Bedrijven kunnen bij ons relatiegeschenken vinden, maar ook producten voor in kantoor, zoals bijvoorbeeld vergadertafels. Daarnaast bieden wij verschillende opties om zakelijk af te rekenen en bijvoorbeeld de mogelijkheid om een eigen omgeving te gebruiken (waarbinnen door relaties, klanten of consumenten besteld kan worden)

Betalen:

Ik heb gekozen voor handmatig overboeken. Wat nu?

U krijgt twee e-mails: een orderbevestiging met factuur en een e-mail met betaalinformatie.

De e-mail met betalingsinformatie krijgt u van Sisow. Zij verwerken namens ons de betalingen in onze webshop. Dit doen we om een gegarandeerd veilige betaalomgeving te kunnen bieden en tevens om een snelle afhandeling van uw order mogelijk te maken. Zodra u betaald heeft wordt deze betaling automatisch verwerkt, zodat uw order tijdig ingepakt kan worden.

Als u voor bankoverschrijving gekozen heeft maakt u dus het orderbedrag over naar hun rekening, volgens de informatie die u in de e-mail krijgt. Zodra het op hun rekening bijgeschreven is wordt dit in onze webshop verwerkt.

Mocht u alsnog met iDeal willen betalen dan kan dat ook. In dezelfde e-mail treft u een link waarmee u via iDeal kunt betalen.

Kan ik ook op rekening bestellen?

Bedrijven kunnen binnenkort ook op rekening bestellen. Als u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken kunt u contact met ons opnemen. Wij maken dan een account aan met daarin alle benodigde rekeninginformatie en het e-mail adres waar de factuur naartoe verstuurd moet worden.

U krijgt van ons vervolgens een account waarmee u kunt inloggen. Via deze omgeving kunt u ook beschikken over de betaaloptie “op rekening”.

Wat gebeurt er met de levertijd als ik kies voor handmatige overschrijving?

De levertijd wordt hier 1 of 2 dagen langer van. De verwerking van betalingen gaat automatisch, maar het duurt even voordat de storting van het geld geregistreerd wordt. Zodra onze betaalpartner Sisow een seintje krijgt dat het geld is bijgeschreven, wordt de bestelling goedgekeurd. Vanaf dat moment geldt de aangegeven levertijd.

Heb je gekozen voor overschrijving maar wil je toch met iDeal betalen? Je vindt in de e-mail van Sisow betaalinformatie, maar ook nog een iDeal link. Zo kan de bestelling alsnog snel betaald worden.

Verzenden:

Ik wil mijn bestelling afhalen, waar doe ik dat?

Onze bestellingen worden verstuurd door De Boemerang in Utrecht. Hun adres is:
Kopieerservice De Boemerang
Ivor Novellostraat 5
3543 EE Utrecht

U kunt hier terecht van maandag t/m vrijdag van 09.00-16.00h. In het weekend is De Boemerang gesloten. Twijfelt u of u nog terecht kunt? U kunt de Boemerang bellen op 030 670 49 65 met vragen over afhaaltijden.

Wie verstuurt jullie pakketten?

Het verzenden van pakketje is een stukje van onze sociale impact. Wij werken voor de verzending van onze pakketten samen met Kopieerservice de Boemerang, een dagbestedings-centrum die onderdeel is van zorginstelling Reinaerde. Met enorme inzet pakken de jongens en meiden dagelijks de pakketten in. Werk waar ze trots op zijn.

En ja, dat gaat natuurlijk ook wel eens mis, maar dat zetten we dan graag recht. Ze zijn ook nog redelijk snel: dagelijks verzenden ze alle bestellingen die voor 14h geplaatst zijn. We zijn daarmee nog niet zo snel als CoolBlue, maar wat ons betreft wel echt Cool. En ook Blue. Of Green. Wat je wilt :).

Bezorgen jullie ook pakketjes aan postbusnummer en antwoordnummer?

Pakjes geadresseerd aan postbusnummers of antwoordnummers kunnen niet door PostNL bezorgd worden. We kunnen onze producten daarom niet naar deze adressen verzenden.

Wat gebeurt er al het pakketje niet kan worden afgeleverd?

PostNL doet maximaal 3 aflever-pogingen. Je kunt bij het plaatsen van de bestelling kiezen of het pakket bijvoorbeeld ook bij de buren afgeleverd mag worden. Na 3 aflever pogingen wordt het pakket bij het Postkantoor afgegeven. U kunt het daar ophalen. Als u het pakketje uiteindelijk niet komt ophalen, wordt het retour gezonden naar LoopedGoods.

Indien u het pakje opnieuw wilt laten versturen dan kunt u dit bij ons aangeven. Wij vragen u dan wel opnieuw verzendkosten te betalen. Indien u besluit af te zien van uw bestelling dan krijgt u van ons het orderbedrag minus de verzendkosten retour.

Wat is de levertijd?

Wij proberen de levertijd zo goed mogelijk bij onze producten aan te geven. Voor de meeste producten geldt: voor 14h besteld én op voorraad, dan doen wij onze uiterste best om het de volgende dag bij u in huis te hebben. We zijn daarbij natuurlijk ook afhankelijk van PostNL. En een enkele keer gaat het bij ons ook wel eens mis. We werken met mensen, en niet met machines. Wij vinden dat mooi, wij hopen u ook.

Zit er een product bij wat een langere levertijd heeft? Dan wordt het pakket in z’n geheel bij u afgeleverd volgens de langste levertijd.

Het is net 14h geweest, maar ik wil toch HEEEEL graag mijn pakket morgen hebben. Kan dat nog?

Cadeau’tje nodig en tot het laatste moment gewacht? De mensen bij de Boemerang kunnen je soms toch nog helpen. Bel even direct naar 030 670 49 65. Tot 15.30-16h kunnen zij je vaak toch nog wel helpen. Wij vragen u hiervan alleen gebruik te maken indien u de bestelling echt de volgende dag nodig heeft.

Let op: de bestelling moet nog wel in de webshop gedaan worden!

Waarom zijn jullie verzendkosten zo hoog?

Wij willen circulaire ondernemers steunen en rekenen daarom geperkte marges om ons platform draaiend te houden. Het is zelden zo dat de verzendbijdrage die een webshop aan haar klanten vraagt ook de kosten dekt. Wanneer marges groot genoeg zijn (massa productie, import uit China) is dat geen probleem, maar onze ondernemers zijn pioniers én produceren in Nederland. Dat betekent vaak hogere kosten.

Kleine bestellingen kosten vaak meer aan verzendkosten dan dat ze opleveren. Door het circulair aanbod te bundelen willen wij stimuleren dat er ook bij bestellingen combinaties ontstaan tot grotere bestellingen. Dan hoeven we alles maar 1x te versturen, in plaats van allemaal losse pakketjes te versturen. Op die manier blijft er minder van de besteding aan circulaire producten bij PostNL hangen, komt er meer marge bij de ondernemers en besparen we ook nog CO2.

Kortom: kijk dus even welke producten nog meer leuk zijn, voor jou of als cadeau’tje en bestel die meteen mee. Dan vallen de verzendkosten uiteindelijk ook wel mee. Als er meer besteld wordt, kunnen de verzendkosten ook omlaag.

Wist je dat:
– wij eerst 21% van jou verzendbijdrage moeten afdragen aan de belasting, maar dat de PostNL tarieven geen BTW kennen? Dat scheelt dus zomaar 21%
– verzendkosten niet alleen voor porto zijn? Ook de betaling, het inpakken en verpakkingsmaterialen zitten in deze kosten.

Waarom betaal ik altijd verzendkosten?

Tegen de tijd dat onze marge op een bestelling groot genoeg is om alle verzendkosten te betalen, worden de bestellingen dikwijls ook zo groot dat we meerdere pakketten moeten versturen. Dat is natuurlijk geen gouden regel, maar we houden voor de zekerheid toch enige verzendkosten aan. Voor jou is dat per product niet meer zo veel, voor ons is het erg fijn.

Cadeaubon uitgeven

Moet ik mijn cadeaubon in 1x uitgeven?

Nee hoor. Zolang de bon geldig is blijft het krediet bewaard. Wanneer je een bon hebt van €50 en je geeft €20 uit, dan kan je de resterende €30 een volgende keer gebruiken.

Ik wil voor een hoger bedrag bestellen dan mijn bon-waarde, wat nu?

Geen probleem. De bon-waarde wordt afgetrokken van het totaalbedrag. Het openstaande bedrag kan afgerekend worden via de betaalwijze van je voorkeur.

Waar moet ik de cadeaubon-code invullen?

Dit kan bij het afrekenen. Helemaal bovenaan, boven je adresgegevens, wordt gevraagd of je een cadeaubon hebt. Wanneer je hier de code invult wordt deze verwerkt.

Cadeaubon kopen

Ik wil een cadeaubon met een andere waarde dan getoond, kan dat?

Dat is geen probleem. Neem even contact met ons op via info@loopedgoods.com en dan maken we het graag voor u in orde. Telefonisch kan ook met Remco, via 06-83635060.

Kunnen jullie de bon ook ergens instoppen?

Als je niet alleen een “kale” bon wilt overhandigen hebben wij diverse kleine cadeautjes waar we de bon in kunnen stoppen of plakken. Bijvoorbeeld in een klein notitieboekje.

Wanneer je fysieke bonnen bestelt en daarbij direct een gelijk aantal producten kan je in het opmerkingenveld aangeven dat de bon in het product gestopt moet worden.

Uiteraard is het ook mogelijk hier even contact over te zoeken. Zie voor gegevens Contact.