Heb je vragen? Wij helpen je graag!

Kijk eerst even hieronder bij de FAQ, mogelijk staat het antwoord op je vraag hier al bij.
Mocht je het antwoord hier niet kunnen vinden, stuur ons dan een email op info@loopedgoods.com.
Neem je liever telefonisch contact op? Dat kan natuurlijk ook! Wij zijn elke werkdag bereikbaar tussen 9:00 en 17:00 uur.

Marjet Breuren – de Jong
Klantenservice Webshop
info@loopedgoods.com
06-22111261

FAQ / Meest gestelde vragen

Algemeen:

Wat vinden jullie circulair?

Wij bieden producten aan van Nederlandse ondernemers die producten maken van “afval” of gerecyclede materialen. We stellen daarbij de eis dat de producten in Nederland of in de direct omliggende landen geproduceerd wordt. Alleen bij hoge uitzondering komt een materiaal van verder, maar alleen als er geen enkele mogelijkheid is om lokaal aan die grondstof te komen en als er geen mainstream mogelijkheden zijn om een vergelijkbaar product op een andere manier te maken.

Daarnaast bieden we nog enkele producten aan die helpen om afval te voorkomen en hergebruik te stimuleren. Een voorbeeld daarvan zijn de drinkflessen en karaffen om gebruik van kraanwater te stimuleren en niet langer plastic flesjes te transporteren en af te danken. We bieden daarbij wel alleen producten aan die lokaal gemaakt zijn en van verantwoorde materialen (dus niet uit China en niet van olie).

Wat maakt LoopedGoods anders dan andere webshops?

LoopedGoods is een webshop voor en door circulaire ondernemers. De webshop is gebouwd op de fundamenten van de VerdraaidGoed-webshop. VerdraaidGoed gelooft in samenwerken en het bundelen van krachten. Daarom heeft zij haar eigen producten samengebracht met de producten van collega-circulair-ondernemers. Daarbij hebben we samenwerkingen gezocht met partners als SMO, Nederland Circulair, Nudge en het Groene Brein.

Het belangrijkste doel van LoopedGoods is om één platform te creëren waar uiteindelijk alle producten van Circulaire Ondernemers te vinden zijn. Door krachten te bundelen kunnen we de impact van alle ondernemers vergroten en zo de transitie naar een circulaire economie versnellen.

Voor wie is LoopedGoods

LoopedGoods is er voor consumenten en bedrijven.

Consumenten kunnen hier terecht zoals in iedere webshop. We bieden daarbij nog een aantal extra opties zoals het meesturen van een persoonlijk kaartje met de bestelling.

Bedrijven kunnen bij ons relatiegeschenken vinden, maar ook producten voor in kantoor, zoals bijvoorbeeld vergadertafels. Daarnaast bieden wij verschillende opties om zakelijk af te rekenen en bijvoorbeeld de mogelijkheid om een eigen omgeving te gebruiken (waarbinnen door relaties, klanten of consumenten besteld kan worden)

Betalen:

Ik heb gekozen voor handmatig overboeken. Wat nu?

U krijgt twee e-mails: een orderbevestiging met factuur en een e-mail met betaalinformatie.

De e-mail met betalingsinformatie krijgt u van Sisow. Zij verwerken namens ons de betalingen in onze webshop. Dit doen we om een gegarandeerd veilige betaalomgeving te kunnen bieden en tevens om een snelle afhandeling van uw order mogelijk te maken. Zodra u betaald heeft wordt deze betaling automatisch verwerkt, zodat uw order tijdig ingepakt kan worden.

Als u voor bankoverschrijving gekozen heeft maakt u dus het orderbedrag over naar hun rekening, volgens de informatie die u in de e-mail krijgt. Zodra het op hun rekening bijgeschreven is wordt dit in onze webshop verwerkt.

Mocht u alsnog met iDeal willen betalen dan kan dat ook. In dezelfde e-mail treft u een link waarmee u via iDeal kunt betalen.

Kan ik ook op rekening bestellen?

Bedrijven kunnen binnenkort ook op rekening bestellen. Als u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken kunt u contact met ons opnemen. Wij maken dan een account aan met daarin alle benodigde rekeninginformatie en het e-mail adres waar de factuur naartoe verstuurd moet worden.

U krijgt van ons vervolgens een account waarmee u kunt inloggen. Via deze omgeving kunt u ook beschikken over de betaaloptie “op rekening”.

Wat gebeurt er met de levertijd als ik kies voor handmatige overschrijving?

De levertijd wordt hier 1 of 2 dagen langer van. De verwerking van betalingen gaat automatisch, maar het duurt even voordat de storting van het geld geregistreerd wordt. Zodra onze betaalpartner Sisow een seintje krijgt dat het geld is bijgeschreven, wordt de bestelling goedgekeurd. Vanaf dat moment geldt de aangegeven levertijd.

Heb je gekozen voor overschrijving maar wil je toch met iDeal betalen? Je vindt in de e-mail van Sisow betaalinformatie, maar ook nog een iDeal link. Zo kan de bestelling alsnog snel betaald worden.

Afhalen:

Ik wil mijn bestelling afhalen, waar doe ik dat?

Onze bestellingen worden verstuurd door De Boemerang in Utrecht. Indien je hebt gekozen voor afhalen, dan kun je hier ook je bestelling afhalen.

Kopieerservice De Boemerang
Ivor Novellostraat 5
3543 EE Utrecht

De Boemerang is geopend op maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur. In het weekend is De Boemerang gesloten.

Twijfel je of je nog terecht kunt? Bel dan naar de Boemerang op 030-6704965 met vragen over afhaaltijden. Hierbij is het handig om je ordernummer bij de hand te hebben.

Wie verstuurt jullie pakketten?

Het verzenden van pakketje is een stukje van onze sociale impact. Wij werken voor de verzending van onze pakketten samen met Kopieerservice de Boemerang, een dagbestedings-centrum die onderdeel is van zorginstelling Reinaerde. Met enorme inzet pakken de jongens en meiden dagelijks de pakketten in. Werk waar ze trots op zijn.

En ja, dat gaat natuurlijk ook wel eens mis, maar dat zetten we dan graag recht. Ze zijn ook nog redelijk snel: dagelijks verzenden ze alle bestellingen die voor 14h geplaatst zijn. We zijn daarmee nog niet zo snel als CoolBlue, maar wat ons betreft wel echt Cool. En ook Blue. Of Green. Wat je wilt :).

Verzenden:

Bezorgen jullie ook pakketjes aan postbusnummer en antwoordnummer?

Pakjes geadresseerd aan postbusnummers of antwoordnummers kunnen niet door PostNL bezorgd worden. We kunnen onze producten daarom niet naar deze adressen verzenden.

Wat gebeurt er al het pakketje niet kan worden afgeleverd?

PostNL doet maximaal 3 aflever-pogingen. Je kunt bij het plaatsen van de bestelling kiezen of het pakket bijvoorbeeld ook bij de buren afgeleverd mag worden. Na 3 aflever pogingen wordt het pakket bij het Postkantoor afgegeven. U kunt het daar ophalen. Als u het pakketje uiteindelijk niet komt ophalen, wordt het retour gezonden naar LoopedGoods.

Indien u het pakje opnieuw wilt laten versturen dan kunt u dit bij ons aangeven. Wij vragen u dan wel opnieuw verzendkosten te betalen. Indien u besluit af te zien van uw bestelling dan krijgt u van ons het orderbedrag minus de verzendkosten retour.

Wat is de levertijd?

Wij proberen de levertijd zo goed mogelijk bij onze producten aan te geven. Voor de meeste producten geldt: voor 14h besteld én op voorraad, dan doen wij onze uiterste best om het de volgende dag bij u in huis te hebben. We zijn daarbij natuurlijk ook afhankelijk van PostNL. En een enkele keer gaat het bij ons ook wel eens mis. We werken met mensen, en niet met machines. Wij vinden dat mooi, wij hopen u ook.

Zit er een product bij wat een langere levertijd heeft? Dan wordt het pakket in z’n geheel bij u afgeleverd volgens de langste levertijd.

Het is net 14h geweest, maar ik wil toch HEEEEL graag mijn pakket morgen hebben. Kan dat nog?

Cadeau’tje nodig en tot het laatste moment gewacht? De mensen bij de Boemerang kunnen je soms toch nog helpen. Bel even direct naar 030 670 49 65. Tot 15.30-16h kunnen zij je vaak toch nog wel helpen. Wij vragen u hiervan alleen gebruik te maken indien u de bestelling echt de volgende dag nodig heeft.

Let op: de bestelling moet nog wel in de webshop gedaan worden!

Wie verstuurt jullie pakketten?

Het verzenden van pakketje is een stukje van onze sociale impact. Wij werken voor de verzending van onze pakketten samen met Kopieerservice de Boemerang, een dagbestedings-centrum die onderdeel is van zorginstelling Reinaerde. Met enorme inzet pakken de jongens en meiden dagelijks de pakketten in. Werk waar ze trots op zijn.

En ja, dat gaat natuurlijk ook wel eens mis, maar dat zetten we dan graag recht. Ze zijn ook nog redelijk snel: dagelijks verzenden ze alle bestellingen die voor 14h geplaatst zijn. We zijn daarmee nog niet zo snel als CoolBlue, maar wat ons betreft wel echt Cool. En ook Blue. Of Green. Wat je wilt :).

Wordt de verzending gratis vanaf een bepaald bedrag?

Nee, helaas niet. Wij willen circulaire ondernemers steunen en rekenen daarom geperkte marges om ons platform draaiend te houden. We willen graag dat jouw besteding maximaal bij de de ondernemer terecht komt. Daarom rekenen we altijd een bijdrage in de verzendkosten. Wist je trouwens dat deze bijdrage nooit kosten-dekkend is? Een bestelling verwerken kost al snel €11.. Niet alleen aan porto, maar ook verzamelen, inpakken, verpakking & opslag spelen mee.

We proberen het wel makkelijker voor je te maken om circulaire producten te kopen. Door het circulair aanbod te bundelen willen wij stimuleren dat er ook bij bestellingen combinaties ontstaan tot grotere bestellingen. Dan hoeven we alles maar 1x te versturen, in plaats van allemaal losse pakketjes te versturen. Op die manier blijft er minder van de besteding aan circulaire producten bij PostNL hangen, komt er meer marge bij de ondernemers en besparen we ook nog CO2.

Kortom: kijk dus even welke producten nog meer leuk zijn, voor jou of als cadeau’tje en bestel die meteen mee. Dan vallen de verzendkosten uiteindelijk ook wel mee.

Retour sturen

Ik wil graag iets terugsturen

Je mag je product binnen 14 dagen altijd aan ons terugsturen. Dat mag zonder opgaaf van reden, maar we vinden het natuurlijk fijn om te weten hoe het beter had gekund. We vragen je wel om de retourzending even bij ons te melden via info@loopedgoods.com.

Nadat je de retourzending bij ons hebt gemeld, kun je de producten versturen naar:
LoopedGoods Retouren
Ivor Novellostraat 5
3543 EE Utrecht

Zodra het product in originele staat bij ons binnen is storten wij het volledige factuurbedrag terug. De verzendkosten om het product terug te sturen vergoeden wij niet. 

Ik heb het verkeerde product ontvangen

Is je bestelling incompleet of heb je een verkeerd product ontvangen? Laat het ons even weten via een reply op je order-bevestiging (die je na bestelling per mail ontvangen hebt). We lossen het zo snel mogelijk voor je op!

In enkele gevallen ontvang je twee zendingen. Soms kan het dus zo zijn dat de rest van je bestelling later komt. 

Cadeaubon uitgeven:

Moet ik mijn cadeaubon in 1x uitgeven?

Nee hoor. Zolang de bon geldig is blijft het krediet bewaard. Wanneer je een bon hebt van €50 en je geeft €20 uit, dan kan je de resterende €30 een volgende keer gebruiken.

Waar moet ik de cadeaubon-code invullen?

Dit kan bij het afrekenen. Helemaal bovenaan, boven je adresgegevens, wordt gevraagd of je een cadeaubon hebt. Wanneer je hier de code invult wordt deze verwerkt.

Ik wil voor een hoger bedrag bestellen dan mijn bon-waarde, wat nu?

Geen probleem. De bon-waarde wordt afgetrokken van het totaalbedrag. Het openstaande bedrag kan afgerekend worden via de betaalwijze van je voorkeur.

Cadeaubon kopen:

Ik wil een cadeaubon met een andere waarde dan getoond, kan dat?

Dat is geen probleem. Neem even contact met ons op via info@loopedgoods.com en dan maken we het graag voor u in orde. Telefonisch kan ook met Remco, via 06-83635060.

Kunnen jullie de bon ook ergens instoppen?

Als je niet alleen een “kale” bon wilt overhandigen hebben wij diverse kleine cadeautjes waar we de bon in kunnen stoppen of plakken. Bijvoorbeeld in een klein notitieboekje.

Wanneer je fysieke bonnen bestelt en daarbij direct een gelijk aantal producten kan je in het opmerkingenveld aangeven dat de bon in het product gestopt moet worden.

Uiteraard is het ook mogelijk hier even contact over te zoeken. Zie voor gegevens Contact.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de LoopedGoods nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten, ondernemers en acties.

Ik wil mij inschrijven voor de nieuwsbrief

Of volg ons via social media: