Studio AMA

Soraya Wancour

Studio AMA is een broedplek voor een alternatief model binnen de mode-industrie. Binnen alle onderdelen van het proces wordt een antwoord op de vraag geformuleerd hoe het zo duurzaam en ethisch mogelijk kan.

Missie

De AMA collectie is het resultaat van een project waar alle stappen worden gezet om een verantwoord, guilt-free item naar je toe te brengen. Verantwoord design komt tot leven. Kledingstukken en accessoires worden gemaakt uit restafval van de lokale textielindustrie. Productie gebeurt bij een sociaal maatwerkbedrijf in de buurt. Het ontwerp zorgt voor een duurzaam gebruik.

Circulair

Studio AMA staat voor circulaire mode. Dat betekent ook: gebruiken maken van textieloverschotten die anders verloren zouden gaan. Voor de collectie werkt Studio AMA hiervoor samen met Clarysse, een Belgisch textielbedrijf. De stoffen die zij vervaardigen zijn zacht voor mens en planeet – en dat voel je aan de materie. Studio AMA tovert Clarysse’s textiel om tot tijdloze stuks die dicht op de huid gedragen dienen te worden.

Sociaal

Alle stuks worden gemaakt bij maatwerkbedrijf Zonnehoeve Production in Eke-Nazareth. Op deze manier wil Studio AMA dan ook gebruik maken van lokale en sociale tewerkstelling om ethische mode te produceren. Het biedt de uitgelezen kans textieloverschotten op een sociaal verantwoorde manier om te zetten in duurzame mode, terwijl de medewerkers van Zonnehoeve op deze manier door middel van interessante, kwalitatieve opdrachten nieuwe competentie kunnen opbouwen. Zo draagt Studio AMA bij aan een positieve impact op de maatschappij, ook met het productieproces!

Studio AMA producten