Roetz Bikes

Tiemen ter Hoeven | Peter Jong

Roetz-Bikes maakt unieke, stoere en urban dames- en herenfietsen door een tweede leven te geven aan afgedankte fietsen van bekende Nederlandse fietsmerken zoals Gazelle, Batavus en Sparta. Als sociale onderneming leiden zij in hun fietsfabriek te Amsterdam mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op tot ervaren fietsenmakers.

 

 

Missie

 

Bij Roetz geloven we in tweede kansen en het creëren van een circulaire toekomst. “We don’t judge a book by its cover”: waar anderen afval en geen potentie zien, zien wij bruikbare materialen en veelbelovend talent.

 

 

 

Circulair

 

Elk jaar belanden in Nederland een miljoen fietsen op de afvalberg terwijl belangrijke onderdelen zoals het frame nog prima in orde zijn. Dat moet anders, dachten we bij Roetz! Het idee: door onderdelen die nog prima in orde zijn te reinigen en te bewerken geven we ze een tweede leven. Met de huidige Roetz-Bikes collectiebereiken we 30% circulariteit en zelfs 70% met het herproduceren van OV-fietsen. Vorig jaar hebben we 20 ton grondstoffen door onze circulaire productiemethode kunnen besparen.

 

 

 

Talent

 

Bij Roetz werken mensen die moeite hebben een plek te vinden op de arbeidsmarkt. We geloven erin dat iedereen bruikbare talenten heeft. Onze teamleden zijn oersterk, rustig (of juist druk…), eigenwijs, eerlijk, of hebben een uitzonderlijk oog voor detail. Allemaal eigenschappen die van pas komen bij het maken van een stijlvolle fiets, van iets wat eerst nog als schroot werd gezien.