KSTMIZED

Jolien Lauwens

KSTMIZED maakt unieke stukken van stoffenoverschotten en vergeten kleding. Het concept is simpel: de stukken zijn eenvoudig & tijdloos in design en wijzigen zelden of traag, maar krijgen hun unieke karakter door de combinatie van de stoffenoverschotten van designers en gerecyclede kleding.

Missie

In tegenstelling tot fast fashion ketens doet KSTMIZED niet aan trends of snelle collecties. Waarom? Om te laten zien dat het ook anders kan. De mode-industrie is één van de meest vervuilende industrieën ter wereld. Daarnaast zijn de productieomstandigheden problematisch en worden basisrechten van werknemers geschonden. Bij KSTMIZED pakken we dit probleem aan door alle stukken volledig lokaal te laten produceren in België. Een duurzaam proces staat bij ons voorop.

Circulair

Ieder KSTMIZED stuk bestaat uit stoffenresten van designers en/of gerecycleerde kledingstukken. We gebruiken amper of geen nieuwe grondstoffen om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te maken.

maatschappelijk

Naast de bewuste stoffenselectie, streeft KSTMIZED ernaar om zoveel mogelijk met lokale naaiateliers samen te werken waar mensen, die niet meer op de reguliere arbeidsmarkt terechtkunnen,  een echte kans krijgen.