E-waste Arcades

Timmy de Vos

E-waste Arcades maakt ouderwetse spelkasten volledig gebouwd van afgedankte elektronica. Deze Arcades belonen mensen voor het scheiden van afval! Werp je afval op de juiste plek in de arcade en je wordt beloond met toffe games! Ook kun je afvalscheiders nog extra belonen door ze bijvoorbeeld in teams tegen elkaar te laten strijden voor een leuke prijs. Zo draagt iedereen op een leuke manier bij aan bewustwording en het sluiten van grondstof kringlopen! 

Missie

E-waste Arcades wil elektronisch afval aanpakken, de snelst groeiende afvalstoom van het moment. Denk maar eens aan alle elektronica die jij dagelijks gebruikt of in een oude la hebt liggen.

In Nederland wordt 45% van dit elektronisch afval ingezameld voor recycling, dat is op zich al aardig maar nog lang niet genoeg. Een aantal grondstoffen voor onze elektronica zijn zeer schaars en worden vaak onder erbarmelijke omstandigheden gewonnen.

Door betere inzameling, hergebruik en recycling zijn minder grondstoffen nodig die onder slechte omstandigheden gewonnen hoeven te worden, blijven grondstoffen langer beschikbaar en besparen we bovendien energie en CO2 uitstoot.

Circulair

Om het goede voorbeeld te geven gebruiken wij uitsluitend hergebruikte computers, beeldschermen en bekabeling in onze arcades! Ook nemen we oude wasmachinefrontjes op in het design om te laten zien dat je met oude spullen coole nieuwe dingen kunt maken!

Allerbelangrijkst is natuurlijk dat jij ook je bijdrage kunt leveren. Daarom kun je bij de arcade je afval scheiden en wordt je daarvoor beloont met games. Onze klassieke arcade richt op de inname van mobiele telefoons maar we kunnen tot 3 afvalstromen in een arcade verwerken.

Bedrijfsvoering

E-waste Arcades voert circulariteit door in heel de bedrijfsvoering. Zo hebben onze games altijd een boodschap gerelateerd aan grondstoffen en recycling. In de buurt van Eindhoven regelen wij ons vervoer met een elektrische bus. Op het kantoor gebruiken we uitsluitend led-verlichting. Ingezamelde stromen worden altijd goed verwerkt en we zoeken waar mogelijk naar samenwerkingen om nieuwe, toffe dingen te maken van de ingezamelde stromen. Zo hebben we in samenwerking met KPN en Coolrec een project gedaan waarbij schaatsmedailles gemaakt zijn van de ingezamelde mobiele telefoons!